Nijs

Kabouters onder 9 Vrije formatie Poule

Kabouters onder 9 Vrije formatie Poule

Door de KNKB werd aan de kaatsvereniging gevraagd of we de partij voor de kabouters ook eens willen organiseren (kaatsers tot 9 jaar), ja hoor dat lijkt ons wel eens leuk om te organiseren. En zo hadden we deze mooie partij in Peins.

Op de lijst staan 5 tweetallen aan kinderen, een totaal van 10. Dit betekent voor ons 2 veldjes om in te kaatsen met op elk veld een scheidsrechter om de kinderen te begeleiden en te helpen (en soms een beetje aanmoedigen).

Deze partijen gaan toch net even sneller als de gemiddelde "kaatspartij" en ook de regels zijn anders (nieuw) voor deze groep kaatsers.

Het perk is 3 meter breed en de opslag is 6 meter ver. Er is een vaste kaats op 4,5 meter welke de spelers voorbij moeten slaan waarbij het direct een punt is. De puntentelling gaat verder net zoals gewoon: 2-4-6. Als bal wordt de standaard zachte bal gebruikt.

Er wordt bij 2 eersten gewisseld van perk naar opslag (in plaats van standaard 1) en na elk eerst wordt er in het team gewisseld met de opslag en in het perk.

We worden vandaag wederom getrakteerd op een heerlijk mooie zomerse dag met ook zomerse temperaturen! Een uur voor de tijd van aanvang komen de eerste fanatieke kaatsers ook al op het veld (note: de KNKB fotograaf was zelfs nog eerder).

Als snel wordt het een gezellige drukte van kinderen die er allemaal ontzettend veel zin in hebben, echt prachtig om te zien hoe fanatiek ze zijn, maar ook hoe aardig ze met elkaar omgaan allemaal.

De loting is als volgt:

We nemen de kinderen even mee over het veld voor verdere uitleg waar de kaats is, vanwaar opgeslagen moet wordt (voetje er voor houden he!). Na een korte uitleg (waarvan de kids waarschijnlijk het zelf beter wisten als ons) kunnen we dan los.

De partijen gaan echt razend snel, een partij kan zo in 15 minuten klaar zijn hebben we gemerkt. Dit is wel even wennen want de mensen op de telegraaf moeten er echt bij blijven, anders mis je gelijk het volgende punt en de kinderen aarzelen niet om gelijk weer op te slaan! De partijen verlopen dus ook vlot en na elke poule wedstrijd houden we even een paar minuten pauze (de mensen op de telegraaf en scheidsrechters moeten natuurlijk ook even goed uitrusten van al dat ballen geweld!

Er wordt ook ontzettend leuk gekaatst en er vliegen zelfs ballen over de boven heen! Een hele prestatie hoor voor iemand die 8 jaar is!

Na 4 ronden te hebben gekaatste in de poule is het tijd voor de prijsuitreiking. Natuurlijk krijgen alle kinderen nog even een zakje snoep en een drinkbeker als presentje zodat iedereen een prijs heeft.

Als tweede zijn geëindigd:

Maud van der Wei
Arne Zandbergen


Als eerste zijn geëindigd:

Tim Anema
Marrit Hoekstra

Even alle winnaars bij elkaar:

De fotograaf van de KNKB (Henk Haar) heeft ook een prachtige collage gemaakt van foto's welke hier te vinden zijn:

https://myalbum.com/album/QKaBMXVuXedRF7/?invite=ab2413a6-bf8b-4efa-87ba-f5ebd807c72d&fbclid=IwAR1DZq2pbuGmNico6Ue0CTtuUyifqv-4jS5E62EDc9mmOemz3papOxkCnjY

Deze foto's van Henk staan ook hier in de gallerij:

Informatie

Us Peins is geheel vrijwillig gemaakt en onderhouden door MOTO Peins. Mocht er onjuiste informatie aanwezig zijn of mis je iets, dan hoor ik dit graag. Heb je zelf bijdragen of heb je nieuws? Neem dan even contact op, dan kijken we even of het goed op de site kan komen.

Heb je foto's gemaakt welke je ook graag op de site wilt hebben? Stuur deze dan naar vragen@uspeins.nl .

Contact informatie

  • Address: Potterslan 9
  • Phone: 0633835528