De politie heeft een bericht uitgedaan m.b.t. autos welke zijn bekrast met een scherp voorwep in Peins. Gevraagd wordt om eventuele getuigen zich te melden.

 

Toneelvereniging Nij Libben

De versoepelingen laten het weer toe om weer los te kunnen gaan met toneel!

De Toneelvereniging is gelijk van start gegaan en de repetities zijn alweer in volle gang gezet. Zoals het nu staat (en zal blijven staan) kunnen we meedelen dat wij zaterdag 9 april 20:00 weer een voorstelling zullen verzorgen. We hopen natuurlijk dat iedereen weer aanwezig is en dat de zaal weer vol met gezelligheid zal zijn.

In het Dorpshuis zal tevens deze avond een mooi stukje muziek ten gehore worden gegevens, zodat er gedanst kan worden!

We hopen jullie allemaal 9 april weer te zien, hou de datum in ieder geval alvast bezet in de agenda!

 

 

Fietspont Keimpetille: Nieuw recordaantal passagiers

Het fietspontje in Keimpetille, onder Zweins aan het Van Harinxmakanaal heeft het afgelopen seizoen het recordaantal passagiers van 12.000 overgezet !

 

Zondag 3 oktober was de laatste dag dat de pont fietsers en wandelaars overzette.

Schommelden de gemiddelde aantallen passagiers in de laatste jaren tussen 9000 en 10.000, dit seizoen eindigde de teller om precies te zijn op 12.427.

Vooral het mooie nazomerweer en de vele toeristen, die het Noorden opzochten, zorgden voor veel drukte op de pont. In de maand september werd de openingstijd verruimd door naast de weekenden, ook op werkdagen met dubbele diensten te draaien. Daar is duidelijk door de passagiers gebruik van gemaakt.
In juni kon door de versoepeling van de corona-maatregelen het terras weer opengesteld worden. Velen wisten het terras te vinden voor koffie, thee, frisdank of een ijsje.

Ondanks, of misschien wel dankzij de coronapandemie kunnen zowel het bestuur en de vele vrijwilligers terugzien op een succesvol seizoen 2021.

 

Sinds 2011 vaart in de zomermaanden een elektrische pont tussen de noord- en zuidoever van het Van Harinxmakanaal t.h. van Keimpetille (Zweins). Aan de noordoever bevinden zich een schippersonderkomen met terras en een insteekhaventje, aan de overkant is een afmeersteiger gebouwd. De pont wordt volledig elektrisch aangedreven door zonenergie. Zo’n 60 vrijwilligers (schippers en cateraars) zorgen voor een veilige oversteek en een prettig verblijf. De zonnepont maakt diverse fiets- en wandelroutes mogelijk, de pont maakt deel uit van diverse knooppuntroutes en toeristen weten de overtocht daardoor steeds beter te vinden. 

Het Dorpshuis mag weer open! Dit geeft de mogelijkheid om het Kaarten en Biljarten ook weer door te laten gaan!

19.00 openen we de deuren en staat de koffie klaar.

De volgende Kaarten en Biljarten: 4 maart 2022

Alvast heel veel plezier!

De versoepelingen zijn dusdanig dat er toch besloten is om door te gaan met de merke van Peins! Wat was het geweldig om weer eens bij elkaar te zijn en te praten met elkaar. Het is duidelijk dat de inwoners van Peins nog niet vergeten zijn hoe gezellig het kan zijn. Mooie opkomst en dat allemaal georganiseerd in een minimaal tijdsbestek, chapeau!

Vrijdag:

Spelletjesmiddag voor de kinderen:

Er werd afgetrapt met een spelletjes middag voor de kinderen, de kinderen konden allerlei spelletjes doen op het kaatsveld en er was uiteraard een prachtig springkussen waar de kinderen zich op konden uitleven! Naast de spelletjes werd er ook nog prachtig geschminkt en konden de kinderen genieten van een overheerlijke pannenkoeken lunch!

Fietstocht

Het was genieten! Dat is wat veel gezegd is na de fietstocht, daarmee kan er wel geconcludeerd worden dat het een geslaagde fietstocht is geweest! Ook werd er veel gesproken over de pauze die bij het fietsen in zat, blijkbaar was dit zeer zeer aangenaam! Ook het biertje erbij was een verkoelende afwisseling!

Bingo!

's avonds op het kaatsveld: Bingotijd! In mijn optiek een hele mooie opkomst! Geweldig om alle bekenden weer even bij elkaar te zien onder het genot van een drankje en rollende ballen uit de Bingo! De prijzen waren weer geweldig, met zelfs een prachtige kruiwagen als een van de hoofdprijzen! Zeer geslaagd allemaal!

Zaterdag

Merkepartij

Peins is een kaatsdorp en bij de merke hoort dan natuurlijk ook een: Merkepartij! Met maar liefst 20 parturen een prachtige kaatsdag! De merke-commissie had een heerlijke luxe lunch geregeld voor degene welke zich hier voor op hebben gegeven!

Kindermiddag

Ook deze dag is er natuurlijk rekening gehouden met de kinderen in peins! Naast een heuse draaimolen en het springkussen was er ook nog een optreden van een ballonnen clown, een groot succes als we de kinderen mogen geloven!

Butterfly

Afsluitend aan deze al prachtige dag was er nog een optreden van Butterfly! Waarbij het hele dorp kon genieten van de klassiekers en waarbij nog volop werd gedanst! Een prachtige afsluiter!

Zondag

Al een beetje traditie getrouw was er zondag de 1e klas heren beperkte formatie. Waarbij we prachtige kaatsers hebben gezien. Grote namen op papier en deze zorgden voor spektakel!

Afsluitend was er nog genoeg ruimte voor een hapje en een drankje. De Kipgigant stond al klaar met haar overheerlijke halve kippen en we hebben nog even lekker nagezeten! Een prachtig einde van deze merke met schitterend weer!