Nachtkaatsen 2022

Nachtkaatsen 2022

Een prachtige terugkerende partij in Peins: Het Nachtkaatsen

Ook dit jaar werd in Peins door Kaatsvereniging Pieter Jellema het Nachtkaatsen met de zachte bal georganiseerd. De opgave viel een klein beetje tegen, maar de gezelligheid was er zeker niet minder om. Ook was het prachtig om te zien dat vooral de jeugd goed vertegenwoordigd was en ook dat meerdere dorpen vertegenwoordig waren.

De volgende parturen zijn geloot:

1)
Jolt Vollema
Damiën Kooistra
Berber Bartlema

2)
Wiebe van Wier
Jacob Korver
Annemiek Wolbers

3)
Wytse Vollema
Sietse Brouwer
Amber Bartlema

4)
Wilfred Idsenga
Emma Bartlema
Yke v/d Meer

5)
Yvo Idsenga
Rick Wolbers
Ruben

6)
Jan Herrema
Johan Kooistra
Simone van Wier

Parturen 1,2,3 -> Poule 1
Parturen 4,5,6 -> Poule 2

Ieder partuur kaatst tegen de parturen in zijn eigen Poule (dus minimaal 2x kaatsen). De nummers 2 van iedere poule kaatsen om de 3e prijs, de winnaars van iedere poule kaatsen de finale om de 1e en 2e prijs.

Om 19:00 gingen we los (het zal iets later zijn geweest omdat er sommige mensen waren geïnformeerd dat het 20:00 zou zijn), met een mooie selectie aan jeugdige deelnemers. De bouwlampen hoefden rond deze tijd nog niet aan, het licht en zicht was nog prima. Het duurde echter niet heel lang voordat de schemer nacht werd, maar daarvoor is het natuurlijk Nachtkaatsen.

Langzaam stroomden er ook een mooi aantal bezoekers (kijkers) binnen en werd de avond al snel erg gezellig. Er werd er gelachen (onder het mom van een klein drankje) en is er uiteraard ook zeer fanatiek gekaatst.

Het beloofde een lange avond te worden, want er werd af en toe gekaatst alsof het de PC was! Veel eersten werden op gelijk spel beslist en dit maakte dat de laatste partijen iets na 11:00 starten.

Om de 3e prijs kaatsten partuur Yvo Idsenga (5) en partuur Wytse Vollema (3), deze is gewonnen door partuur Wytse Vollema (3)

Om de 1e en 2e prijs kaatsten partuur Jolt Vollema (1) en partuur Jan Herrema (6), deze is gewonnen door partuur Jolt Vollema (1)

Iedereen ontzettend bedankt voor de gezellig avond en graag tot volgend jaar!

 

Informatie

Us Peins is geheel vrijwillig gemaakt en onderhouden door MOTO Peins. Mocht er onjuiste informatie aanwezig zijn of mis je iets, dan hoor ik dit graag. Heb je zelf bijdragen of heb je nieuws? Neem dan even contact op, dan kijken we even of het goed op de site kan komen.

Heb je foto's gemaakt welke je ook graag op de site wilt hebben? Stuur deze dan naar vragen@uspeins.nl .

Contact informatie

  • Address: Potterslan 9
  • Phone: 0633835528