Nijs

Maitiid Kuier 2023

Zaterdag 15 april was het dan zover: De Maitiid Kuier!

Er werden 3 routes bewandeld:

  • Ongeveer 9 km (was 10,5)
  • Ongeveer 6 km (was 7,5)
  • Kinderroute met speurtocht

Het start en eindpunt was het Dorpshuis, dus voor een ieder zouden de routes niet onbekend moeten zijn.

Er is een hele mooie opkomst aan wandelaars, welke zich allemaal hebben verzameld in het Dorpshuis, na wat bemoedigende woorden van de organisatie gaat de eerste ploeg van start!

Vol goede moed gaan de wandelaars er vandaar, maar na een paar kilometer wordt het dan toch al gauw duidelijk dat er zich een kleine kopgroep vormt: "Groupe de tête"!

Deze groep heeft de gang er flink in! In de achtergrond zien de de achtervolging ingezet worden, maar de afstand is al fors geworden.

De achtervolgers hebben er zin in en genieten duidelijk van al het moois in de natuur. De route kwam mooi door de weilanden heen om vervolgens om de watertoren van Franeker even langs het water te lopen en zo naar Zweins.

Een prachtig stuk om te lopen (of fietsen natuurlijk). Waar de roofvogels al druk waren om nesten te maken (niet op de foto te zien).

Vlak voor Zweins was er even een kleine pauze te houden met water, gezonde versnaperingen en koeken.

Hier werd natuurlijk gretig gebruik van gemaakt, en onder het geluid van een luidruchtige hond (veel lawaai weinig kwaad) stopten de wandelaars hier om even water te drinken en wat eten te nuttigen.

De groupe de tête had hiervoor natuurlijk niet al teveel tijd en stopten maar kort:

De korte stop was mede omdat er geen bier in de fietstassen zaten (nee ook geen Weizener!) en dus werd er snel weer verder gestapt.

Echter . . .

Na ongeveer tien minuten kwam de volgende groep alweer aan voor de korte pauze. Deze groep deed dit ook even iets uitgebreider (en nee Otte Sr.: Er zit nog steeds geen Weizener in de fietstas!).

Het hondje was inmiddels al wat kalmer geworden, dus kon iedereen rustig genieten van de pauze en de appeltjes.

Als de pauze van deze groep voorbij is, dan is inmiddels de groupe de tête alweer bijna in Peins en waren we nog net op tijd om de binnenkomst in Peins op de foto te zetten!

Nog steeds werd er stevig door gewandeld! Inmiddels is de voorsprong van groupe de tête al een dikke 20 minuten, gelukkig was het geen wedstrijd, maar de groupe de tête kon het bier al wel ruiken! (en de lekkere soep + broodjes natuurlijk).

De wandelaars van de speurtocht waren toen inmiddels ook al mooi binnen gekomen en hadden het duidelijk ook erg leuk gehad.

Niet lang nadat de groupe de tête binnen was kwamen ook de lopens van de 6 (toch stiekum 7,5) km ook al aanlopen.

Ook zij hadden duidelijk een mooie tocht gehad ..... sommigen hadden die dag ook al "iets" meer gelopen!

Na een mooie 9km (die stiekum toch 10,5 was) kwam ook de andere wandelaars al vrolijk binnen:

Nu was het toch echt tijd om even uit te rusten, de schoentjes uit, de pleisters op de blaren (ja echt!) en heerlijk genieten van de heerlijke soepen en broodjes!

Duidelijk was dit iets wat wel vaker georganiseerd kan worden. Het blijft toch een mooie setting om even met elkaar te praten op een rustige manier omringd door de natuur en vogels. Ondanks de best wel harde wind en de kou was iedereen heerlijk enthousiast!

Iedereen van de organisatie: Ontzettend bedankt en graag tot een volgende.

Het bleef nog lang onrustig in het Dorpshuis  . . . . ;)

Informatie

Us Peins is geheel vrijwillig gemaakt en onderhouden door MOTO Peins. Mocht er onjuiste informatie aanwezig zijn of mis je iets, dan hoor ik dit graag. Heb je zelf bijdragen of heb je nieuws? Neem dan even contact op, dan kijken we even of het goed op de site kan komen.

Heb je foto's gemaakt welke je ook graag op de site wilt hebben? Stuur deze dan naar vragen@uspeins.nl .

Contact informatie

  • Address: Potterslan 9
  • Phone: 0633835528