Nijs

Dorpshuispartij 2023

Dorpshuispartij 2023

Zoals beppe vroeger al zei: "De tiid hâldt gjin skoft". Het is inderdaad alweer de laatste partij van het jaar in Peins. "Nog even en dan staan we alweer vuurwerk af te schieten", dat is mijn gevoel. Maar we hebben we weer een schitterend jaar om op terug te kijken. Als ik zo de dagen even bekijk waarop wij wedstrijden hadden, evenementen of andere leukigheden. Dan kunnen we volgens mij concluderen dat we geen enkele kaatsdag echt vreselijk weer hebben gehad.  Natuurlijk hebben we her en der wel een klein spatje gehad maar verder hebben we gewoon een prachtig kaatsjaar achter de rug. Misschien dat daarom de tijd ook wel is voorbij gevlogen alsof een jaar een maand is.

Het is ook op de Dorpshuispartij weer een prachtig weer! De voorspellingen gaven verschillende berichten door in de weer ervoor, maar het gaat erom hoe het op de dag zelf is, en we hebben wederom gewoon een prachtige dag voor de boeg waarbij het zelfs behoorlijk warm is op het veld. Nu kan het ook komen omdat niet alle kaatsers even fris op het veld stonden (tot laat op de Agrarische dagen he, dan krijg je dat haha) en ja, dan kan de warmte nog wel eens extra zwaar aanvoelen.

Fris of niet, net op en uit bed: We staan er allemaal toch weer! Een prachtige totaal opgave bij deze partij: 22 parturen, 44 kaatsers. We kaatsen met zo'n mooie opgave dan ook in 3 verschillende categorieën: A, B en C klasse . In de C klasse hebben we ook dit keer weer kaatsers die voor de eerste keer van hun leven kaatsen! Ontzettend leuk dat ze er dan voor kiezen om met de Dorpshuispartij hun kaats-maagedelijkheid te verliezen.

Natuurlijk wordt er weer heerlijk fanatiek maar sportief gekaatst. Wat soms nog even wat voor roering zorgde met de regels voor het Pearke Keatsen, maar na kort overleg werd alles weer keurig voortgezet en ging het vooral om de gezelligheid.

Vanaf 16:30 werd het feest doorgezet in het Dorpshuis, door de wat langere finales werd dit wellicht voor sommigen iets later. Desalniettemin hebben we nog even lekker in het Dorpshuis gezeten voor een verdiend koud biertje (of fris) om even bij te komen van de toch wat warme dag, heerlijk!

Als volgt zijn dan de uitslagen:

Herkansingsronde: 1e in de C-klasse: Vera & Damien:

Winnaarsronde: 2e in de C-klasse: Christien en Martin

 

Winnaarsronde: 1e in de C-klasse: Beau-Lisa & Peter Jan

Herkansingsronde: 2e in de B-klasse: Berber en Fokke

Herkansingsronde: 1e in de B-klasse: Yke en Wytze

Winnaarsronde: 2e in de B-klasse: Jessica en Johan

 

Winnaarsronde: 1e in de B-klasse: Martine en Thijs (Met zijn eerste krans in zijn leven!)

 

2e prijs in de A-klasse: Simone en Roland en Wiebe (Wiebe invaller in de laatste partij voor Roland).

 

1e prijs in de A-klasse: Marrit en Noa

 

Iedereen ontzettend bedankt voor de opgave en leuke dag die we hebben gehad! Het is nog laat en gezellig gebleven in het Dorpshuis! Ook het Dorpshuis natuurlijk ontzettend bedankt!

 

 

 

Informatie

Us Peins is geheel vrijwillig gemaakt en onderhouden door MOTO Peins. Mocht er onjuiste informatie aanwezig zijn of mis je iets, dan hoor ik dit graag. Heb je zelf bijdragen of heb je nieuws? Neem dan even contact op, dan kijken we even of het goed op de site kan komen.

Heb je foto's gemaakt welke je ook graag op de site wilt hebben? Stuur deze dan naar vragen@uspeins.nl .

Contact informatie

  • Address: Potterslan 9
  • Phone: 0633835528