NK Schoolmeisjes 2021 te Peins

Het veld ligt er prachtig bij, de zon schijnt wederom in Peins en de koffie is in grote hoeveelheden klaar gezet, de oranjekoek al aangesneden. Peins is er klaar voor! Maar liefst 17 parturen hebben zich ingeschreven voor het NK, een hele mooie opkomst 

125 Jaar bestaat onze kaatsvereniging al, en daar hoor natuurlijk een prachtige partij bij. Het NK Schoolmeisjes Afdeling is natuurlijk een prachtig evenement om te organiseren en KV Pieter Jellema is het weer gelukt om op alle fronten alles keurig voor elkaar te hebben.

Vroeg in de ochtend zijn de voorbereidingen al in volle gang, met de dauw nog op het gras worden de laatsten punten nog verbeterd aan het veld en er omheen. Zodat iedereen plaats heeft en kan zitten op voldoende afstand.

Er werd erg mooi gekaatst en vooral ook ontzettend sportief! Hoe fanatiek er ook werd gespeeld, het bleef toch een erg sportief samenzijn met respect voor elkaar. Erg mooi om te zien er zo goed met elkaar wordt omgegaan.

Van de 17 parturen gingen er dan toch 3 met de prijzen vandoor en mag 1 partuur zich Nederlands Kampioen noemen!

De 3e plaats:

Goenga - De Lege Geaen

Rigt van der Velde | Berber van der Goot | Ilse Baanstra

De 2e plaats:

Dronryp - VVV Sjirk de Wal

Fardau Krottje | Linda van der Meer | Maud Hellinga

De 1e plaats:

Niawier Metslawier - De Trije Doarpen

Hester Torensma | Isabella Sijtsma | Suzanna Allema

Natuurlijk even alle winnaars op de foto:

Voordat we de finale speelden werd er uiteraard het Fries Volkslied afgespeeld met de finale spelers, de scheidsrechter (Erwin van Wier) en de blokje lopers even op een rij:

Da laatste slag welke De Tije Doarpen de winst gaf:

 

Tot slot nog even een kleine foto collage:

 

 

Link naar KNKB site met nieuws en inteviews over het NK